FINSK BJÖRKASKA

Hjälper att återställa PH-balansen i kroppen till rätt nivå genom att den elminerar upplagring av syror i olika vävnader, minskar försurningen och detta leder till rätt riktning för hälsan och bättre livskvalitét.

Björkaskan har en lång tradition som folkmedicin, framförallt i syfte att hålla sig frisk. Många terapeuter arbetar, under många år, med björkaskan som medel för kroppsavsurning och har fått nämnvärda resultat.

 

Med rätt surhetsgrad i våra kroppar förhindras många sjukdomar som ofta startar i tarmarna. För att kroppen skall kunna tillgodogöra sig mineraler och vitaminer, måste dess surhetsgrad neutraliseras.

Eftersom kroppen kan vara starkt belastad med toxiner, kan man, genom att dricka avkok från björkaska, göra sig av med toxiner, minska surheten och reglera syra och bas balansen.

I en sur miljö frodas svampar, parasiter och gifter. Man kan förhindra sjukdomar genom att, i förebyggande syfte, dricka avkok från björkaska.

Björkaska avkoket kan drickas konstant, men det är bra om man tar en kur på c:a 3 månader, ett par gånger per år, i förebyggande syfte. Har man varit sjuk under en längre tid så får man räkna med att det tar tid att återställa syra och bas balansen igen.

björkaskan innehåller: järn, calcium, magnesium, kalium, fosfor, koppar, selen, mangan, zink, krom, molybden och kobolt.